Jumaat, 22 April 2011

PULUT DURIAN



Story ni dah lama. Dah basi pon.. Kalo nasi lemak dah lama naik berkulat kalo xmakan. Pulut tu pon dah tumbuh spora kat periuk.. Tapi biar la nak tulis gak entry yangmenarik ni..

Before exam start hrtu, kelua bando (org ganu sebut gitu ;p) sbb nya nk amik ubat danial, hidung dia berdarah+ hingus sikit2 ja tp bila jd la taik hidung yang keras hingga tersumbat2 n menutupi lubang hidung sebelah kiri. Jumpa doc dia ckp infection ja. Dapat la ubat 2,3 jenis. Sementara tunggu abah danial selesai solat jumaat kat masjid selang beberapa lorong dr klinik Pusat Perubatan Intan tu kami anak branak lepak2 la kat klinik tu dulu sambil memerhati gelagat org sakit n xsakit kat situ.

Haritu kami keliling seluruh kuala terengganu dan daerah setiu kesnya lepas sarapan p tgk budak2 netball yg lawan peringkat daerah kat Smk Saujana, kira ok la smpai tahap semi final pon, kan. Abes tu naik smula kuala terengganu sbb pegi klinik amik ubat danial la. Selesai tu p mkn tghari kol 2.30 ptg. Lepas tu lalu2 kat pasar payang dan ternampak buah durian 2, 3 longgok org menjualnya.. Time tu buah xbrapa bnyk lagi sekilo RM10 , kau..

Teringin sgt padahal sebelom ni xdak la nk usaha p mencari. Kesnya bila tengok fb ustaz md noor nmpk 1 album pic dia n family buat kenduri derian kat kampung, trus sy jd teringat nk mkn jgk..hahaha. Jd hrtu beli la. Blk rumah dah petang. Mlm tu trus masak pulut, belah derian, santan fresh beli ms ontheway blk rumah td, apa lagi melantak abeh sebiji derian n pulut berkuah santan. Nyummyyy..saya n suami saja mkn yek, danial xlalu n xsuka pon..hahaha

ni ha pulut n santannya

dan ini buahnya..sedap sangat..
bagi sesapa yang xmakan tu xpe la..cari ja buah lain yg bole dimakan..

dekat London sebiji RM100 tau..tu bila dah diconvert ngan duit depa la ;p nasib baik kat tmpt n negara sendiri sekilo Rm10 ja, so mampu la lagi ngan gaji sbg seorg guru ni, saya membelinya 3kilo.. ;p


* Apa la kau anak, nikmat pulut durian tu bkn selalu ada cuma bermusim ja tau !!

4 YOUR COMMENT... 8-):

mzhany berkata...

sedap nye pulut+durian...uuuu

D'aNie berkata...

hany; btoll..marveles uuuu..tp dah lama la mknnya dah 2 mggu lepas.br buat entry..hakhak ;p

EezaLia berkata...

adooiiii sedapnya tgk tgk dereyan ngn pulut plus santan....mmg menggoda anie ooiii....hihihi:)

d'anie berkata...

alia : cepat2 la blk mesia bley mkn pulut deriyan..mmg sedap lahh..nak2 buat sendiri..hakhak ;p

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."