Selasa, 14 Jun 2011

Aulad

Haruslah isi part time ni bila dah trima 1 resit untuk ganti kelas cikgu lain.

Harini saya bawa budak2 masuk library, kebetulan masa yg diganti tu waktu Bahasa Melayu (BM). Jadi baca la buku2 yang ada tu yek, budak2 sekalian. Cikgu kamu nak tenangkan otak jap ye. xpa kan membaca tu kira bagi ilmu jugak,kan.

Saya pon suka baca senarnya. Sambil2 dok peratikan budak2 ni saya sempat baca majalah AULAD. Majalah kanak2 pon xpe bnyk info. Haaa ni pasal info bulan puasa. xpe la keluaran yg lama pon tp ada info, layan ja la..

Bersesuaian ngan time pantang nnt, saya bakal menempuh waktu berpantang dalam bulan puasa. Time danial Haziq dulu time raya ke5 dah, kira oke la..sempat nikmati ketupat lemang serunding rendang bagai..biskut raya segala.. TApi yang adik ni kena la kuatkan iman dan hawa nafsu makan untuk jalani masa2 pantang dngn berkesan.. WAH GITU !!!

Layan, layan layan dlm majalah ni ada terbaca pantun yg beshhhh....

" Naik Beca Roda Tiga,
Bulan Puasa sudah tiba "

" Dalam Kelas Makan Telur,
Jangan Malas Bangun Sahur. "

" Beli Laksa di Pantai Morib,
Buka Puasa Waktu Maghrib. "

xde la tinggi bahasanya, kira oke la utk kanak2 paham.

Satu lg benda beshh ialah susun kata..hikhikhik..lawak je bunyi susunan terbalik ni..!!!

lagarise = _ _ _ _ _ _ _ _

wandacen = _ _ _ _ _ _ _ _

tomobot = _ _ _ _ _ _ _

yungpa = _ _ _ _ _ _

hahahahahaha..kawan2 sume kalo rajin n terbukti bijak, cuba la jawab..hehehehe....

TAPI.. xde adiah la..saja suka2 ;p

3 YOUR COMMENT... 8-):

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

1.serigala 2.cendawan 3.motobot 4.payung.hikhik sonok pulak k.atie menyambung susun kata tuh!hikhik

mzhany berkata...

Serigala, cendawan, motobot, payung...

eh eh cikgu, sronok pulak, next...;)

d'anie berkata...

hahahaaa... tq2, tlg sambung2...n susun2.. kak atie n hany, xde adiah la..suka2 jek..kikikikiiii

anyway, thanx.. lucu rasa..hakhak

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."