Selasa, 12 Mei 2009

Main Bola Jaring

Petang ni dah msk 5hr i main bola jaring ngan dak2 ni kat court atas sekolah(tq my laling sbb siapkan line nye yg canteeq.hehehe)..Seblum ni kitorg main ngan line seniri yg calit ngan kapur tulis kat atas tar assembly..At least de la aktvt ptg yg dijadikan riadah for me n anak so xde la nk membongkang je kejenye..

Tapi ni hr sedap je masa ibu tgh memain ngan dak2 nih n tersgt la sibuk merebut bola ngan dak2 tuh,terjelepuk la si hero sorg tuh sbb dia pun sibuk lari sana sini meniru kitorg sampai terjatuh la atas tar tuh. 2 kepala lutut tu pun berdarah la sket,tp xpe hero la katakan n mencover diri dr kena marah trus je ckap kat ibu..." xpe bu,xpe..xdarah pon.. tak..tak..tak" padahal ada la bergaris2 kat 2 lutut n de kesan darah sket,time mandi td pun masih sakit seb baik la ble menahan kesakitan tu..mmg hero tul lah.

Petang ni ble main smpai kul 6.18 pm je sbb kilat n guruh yg kuat terus menerus bg light kat kitorg spya berenti la woi..'adik beradik ak nk turun dah ni..si hujan ni xsabar2 nk lompat turun kat bumi nih.' So we all pun stop n trus la blk rumah.

Tapi xhabis disitu,de plk keje nk buat ni..senarnye dpn my house de la 1 pokok anggur,dr anak i blum bleh meniarap n xde gigi lg smpai le skang dh berlari xingat dunia n ckp xberenti2 xdenye nak berbuah cuma de skali tuh nk tunjuk diri kot jd la lam 5biji rupanya anggur hijau..pokok ni dr cameron yg diberi oleh my MIL. sebenarnya nk ckp i cantaskan dahan2 poko yg dia menumpang tu je, tp dh melalut ke lain lak..tapi xpe layan je la..

Time dah 7.05 pm so my son dah sound "seven kena msk,jom bu msk mandi" so dgn sepantas kilat me pon trus je buka pintu msk dalam,jadi habes la kisahnya sepetang selepas aktiviti kokurikulum ngan anakku..






2 YOUR COMMENT... 8-):

RainMe LeoBellicose berkata...

Latihan untuk Hari Guru ke

D'aNie berkata...

xde maknenye......senarnya latihan for ASAT asrama daaa

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."