Sabtu, 12 Februari 2011

Last Week Punya Hal

Letih badan, letih otak, letih hati, letih kpala, letih lidah...semua adalah letih dan penat.

Semakin bertambah usia kandungan semakin bertambah le penat. Last week tersangat le terasanya, bukan setakat keja tp keja tambahan dah start . Mana ngan ngajar, mana ngan sukan, mana ngan aktiviti petang. Bukan hanya keja yg tetap, kini dah bertambah ngan kena g amik anak blk dr skool dia sendiri dah skang ni.. Ini sume utk kebaikan anak dan ibu. xpe le penat bab yg satu ni.. Demi anak tersayang, rela penat pon xpe..janji yg terbaik bole ibu bagi kat awak, Danial.

Bangun pagi kalo mood elok, xgaduh la ngan anak..Kalo mood ke laut..gaduh riuh rendah rumah tu.. tapi stakat seminggu lepas xgaduh lagik pasal mandi nk p sklh..

Bukan br start nk ke sklh. masuk ni dah thn kedua danial g skool. Cuma turn sy utk siapkan n hantarkan anak ke skool tlh brmula.. rutin seorg ibu. Sebelum ni antar danial ke rumah ngasuh then pengasuh yg antar ke sklh berikutan rumah ngasuh dekat n kebetulan sklh dia buka lambat. kekadag angin danial nk mandi kat rumah kira ibu mandikan la..tp banyaknya mandi n bersiap ke skool sume ngasuh yg buat. Ini tahun dah berubah..

Balik setiap petang penat ja rasa, nk masak makan mlm pon xmampu dah..badan terlalu letih. itu nasib baik berat badan cuma 300g je naik 1 bln stgh. Misi ckp perkembangan baik. Sbb dia xmo tgk berat bdn naik terrrlalu menddak n bnyk kilo.. test HB darah pon oke, blood preasure pon stabil dan comei.. Syukur.

Cuma kepala ibu yg dirunsingkn, sbb terlalu sakit n ada bunyi mcm arus letrik kat pangkal kpala tu..risau jek.. benda ni dah jd sebelom detect preggy lg.. dr awal thn lepas lagi..adakah kena menambah power utk speak yg sedang tgh pakai ni..ntah la..xtau la..xberani nk buat checkup bab kepala nih.nanti la dulu..biarla dulu..mkn ubat or tido utk kurngkan sakit..ye saya tau, merbahaya utk ibu mengandung amik ubat sakit kpala..tp dah terlalu sakit terpaksa telan jugak..

So utk itu, sy harap kawan2 kat skool tmpt saya bekerja tu paham n mengerti jika naik lmbt ke padang utk training rumah sukan yek...

sgt2 berharap agar kuat n kuat n kuat utk lalui semua ini..so, kepala jgn buat hal !!!!

2 YOUR COMMENT... 8-):

mzhany berkata...

ishhh kalau bab sakit kepala nih, sekali sakit...adoiii memang tak terdaya la. hany kena tido la, kalau tak memang tak jalan gak. hany jarang amek ubat, hany suke tido dulu...selalunya lepas tido akan ok. kalau tak ok, baru amek ubat...

d'anie berkata...

hany, tq drop ur komen..
anie pon camtu gak..tp kl ni dah xtahan sgt..sakit nye, Ya Allah..

risau skang ni kalo amik ubat sbb preggy .tp br makan 1pil je marin dulu..

skang dah xberani dah..tdo dulu kan..

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."