Rabu, 23 Februari 2011

Mana Remote Tv???


''Mana Ni..???''
''Mana Aper???''
''Mana benda nih..???''
''Bende Aper..??''
..alaHHHH..Remote TV la..!!!!
"Mane ade??''
''Entah lah..!!!''

Sambil tahan gelak. Sambil tutup mulot !!!.
itu le dialog ibu ngan danial..hari-hari..kalo hari cuti lagi la.
Punya la akal dia bole nyorokkan remote astro tu kat bawah rak. mmg tersembunyi habes...mmg gelap..mmg xkan nampak..mmg xkan prasan..dah tu disendal pulak ngan kotak plastesin kaleful menan dia..akai..akai..

Time jumpa ja remote tu siap2 cover line lagik.. siap jungkit2 bau n ckp tak tau..tak tau, Bukan danial.. kalo time tu abah lalu, abah le jadi mangsa tuduhan mengsonlapkan remote.. dia asyik ngan CN or Playhouse Disney..Ibu..??? HAruslah 104 , 105, 411, 412,413..pilihan..

Harap2 nya , bila dah skol nnt bole la sikit2 nk stopkan tgk cartoon ni.. tp kalo ngan abhnya.xpayah minta..baik2nya bagi je remote tu. Tak pun siap buka news lg kat abah tu.. ni buat ibu jeles ni..

Tapi nasib baik la, masa main, masa tgk tv, masa main games, masa baca iqra' , masa berkawan danial sendiri yg dah ingat time2 tersebut. Tapi mcm biasa la kadang2 tu telupa jgk kan.. Dah nama pon budak2.. so consider la..


2 YOUR COMMENT... 8-):

ainnoraini berkata...

nak citer pasal remote ni..kat rmh tu selalu jer hilang..bile tanye semua tak mengaku...biasa la budak2kan..

kak ain pun ade buat N3 pasal remote...

d'anie berkata...

ye ke kak..nk p baca sat..
danial mmg suka sembunyi sbb takot ibu ubah channel..skang ni sibuk ikut sinetron kejora dan bintang..hikhikhik..

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."