Rabu, 9 Mac 2011

Sakit Tapak Kaki


Elok-elok je selesai meeting ptg Ahad tu ada jamuan makan2. Siap sayur labu n ulam2 bagai cicah budu lak tu.. Saya juga sudah terikut-ikut org sini mkn budu xhengat.. Perangai cicah budu-budu ni baru diceburi ja.. Sejak bulan 9 thn lepas. Alkisahnya sbb sebelum ni xbole nk makan pon. Tak terliur pun. Mmg xmau makan pon. Eh alih2 tak tau pasai pa kali ni bole makan pulak siap berebut2 ngan set2 cikgu pompuan sini. Cicah lak ngan ulam daun selom ja tp sedap..

Hambik la kau makan xhengat padahal esok kena check up kat klinik sebelah rumah ni.. Malam pulak dah mula la perut meragam. BUkan apa2 cuma kejang, mengeras sikit2, senak n sakit menyucuk nyucuk kat tepi pinggang kiri ni.. Sakitnya, ya Allah je tau.. air mata berjujuran laju ke pipi, Bkan manja tau tp mmg sakit sangat2. Tak penah sakit mcm ni lagi stakat 18 weeks preggy ni.. Awal tu rasa sikit2 je dlm kol 8.45 camtu naik ke pukul 1.25 pg tu menjerit manggil asben tlg la buat mcmna pon asalkan lega sikit sakit ni. Bukan takat sakit area tu je sampaikan nk bernafas pon rasa sengkak.. seingat mkn pg td xde la bnyk nasi cuma mkn ulam n cicah budu byk tu le rasanya..

bukan tu aje tau, rasanya dah lama xkena krem kaki ni sejak bulan 12 aritu..alih2 mlm ni jgk dia bagi dlm kol 3.15 pgi camtu kaki kiri krem, slow je panggil asben then dia bgn tlg urutkan sikit. Nk panggil kuat tkt terkejut sbb dia br nk tdo.. Anyway tq asben sbb ada utk itu..

Esoknya nk pegi cek up xbrani takut tekanan darah tinggi or anything problems lak.. so tangguhkan sikit, mkn ubat , amik spiriluna sikit then blk rumah tenang2 sikit, tdo sikit then br pegi cek up kat klinik , seb baik tekanan darah ok and hb pon cantek..!!

Lega, Alhamdulillah..

Aik, kenapa ngan tajuk 'SAKIT TAPAK KAKI'

OOOOOOooooOOOOooo..rupanya tu la simptom awal yg membawa ke arah pristiwa mlm isnin tu ;p

sejak itu tapak kaki saya sangat sakit n sengal2 bila time bgn pagi2 terpaksa terinjut2 berjalan perlahan-lahan..

4 YOUR COMMENT... 8-):

mzhany berkata...

hany tak pernah mkn budu nih. umm ani jgn la mkn byk2 takot je dgr...umm

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

as salam d'anie...klu k.atie sakit tapak kaki...berat badan dah naik la tuh!hihi...mcm signal suh k.atie kurangkn timbangan lar..

syafisyifa' berkata...

pakai sipar yg lembut skit ok kot ani

d'anie berkata...

mzhany : tu la, baru nak kenal2 budu padahal dah 7thn dok kat ganu.. pasni xmo dah, serik..takot..

kak atie : betul kot, sbb tgh preggy ni setiap kl checkup meter naik manjang..hikhik

syafisyifa a.k.a pejah : alhamdulillah dah bertukar dr kasut bertutup hitam ke slipar n sandle bata n crocodile dah..lembut dah kot agaknya.. *__*

*GiVe aWay*

See You Again

...... Terima Kasih Di Atas Kunjungan Anda Semua ......
Segala Coretan dan Nukilan Adalah Hasil dan Hak Milik Dari Pemilik Blog ini " DeeAnie Blogspot " tetapi ada jugak yang terselit link dari google. Terima Kasih Bagi Yang Sudi Menjadi Followers dan Meninggalkan Jejak serta Komen.

"
hiduplah seperti lilin, menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain."